Selecteer een pagina

Er is een groeiende vraag naar ontwerpers van apps voor mobiele apps. Met als gevolg dat er in Europa in de komende jaren ruim zevenhonderdduizend banen in deze sector zullen vrijkomen. Eurocommissaris Neelie Kroes ziet hierdoor aanleiding om jongeren en met name meisjes op te roepen om zich in de it-sector te laten opleiden.
Er is erg veel behoefte aan strategen, projectmanagers, ontwikkelaars, interactieve ontwerpers, visual designers en testers op het gebied van it-applicatieontwikkeling en met name het mobiele kanaal. Er wordt voorspeld dat deze snel groeiende vraag naar app ontwikkeling nog jaren aan zal houden.  Deze vraag werd vooral vorig jaar na de ‘app-explosie’ in de consumentenmarkt aangesterkt. Hierbij deden talloze apps hun intrede in de markt waarbij voor veel mensen  het leven leuker en gemakkelijker werd gemaakt.
Er zijn veel bedrijven die apps lanceren, waarmee ze proberen klanten aan zich te binden. De huidige app ontwikkeling is zich nu voornamelijk aan het richten op toepassingen die echte functionaliteit hebben en een toegevoegde waarde kunnen bieden. Een voorbeeld is bijvoorbeeld in de banksector waar mensen nu niet alleen hun bankrekening kunnen beheren via het internet, maar ook via hun smartphone of tablet transacties kunnen verrichten.
Er is erg veel vraag naar it’ers die zich richten op het ontwikkelingen van apps en ‘big data’ het vergaren, opslaan en analyseren van grote hoeveelheden gegevens. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het ontzettend groot aantal Facebook gebruikers, die ontzettend veel data genereren waar veel marketeers naar zouden smachten. Er is veel vraag naar programma’s en software die dit soort informatie kunnen verwerken.