Selecteer een pagina

Een tijdje geleden heeft Apple gevierd dat 50 miljard applicaties van de website waren gedownload. Degene die de 50 miljardste app heeft gedownload heeft een waardebon van 10.000 dollar gewonnen. Deze waardebon is uiteraard te besteden in de App-store van Apple.

Tot nu toe is het totaal aantal downloads bij Apple hoger, maar bij Android worden er maandelijks meer applicaties gedownload. In totaal worden er bij Android 2,5 miljard applicaties per maand gedownload tegenover 2 miljard bij Apple. Dit verschil van 500 miljoen downloads is al een aantal maanden zichtbaar. De verwachting is daarom ook dat Andriod Apple gaat inhalen rond oktober. Bij Android zijn er in totaal 48 miljard applicaties gedownload, dit is nu nog 2 miljard minder als bij Apple.

De reden waarom er bij Android maandelijks meer gedownload wordt komt omdat er de laatste tijd veel populaire toestellen zijn uitgebracht en verkocht van Samsung. Momenteel zijn er ongeveer 600 miljoen Apple telefoons op de markt en 900 Android toestellen.

Maar de verkoopcijfers van Apple van de Appstore zijn wel beter, uit onderzoek blijkt dat consumenten met een Apple toestel veel meer geld besteden aan applicaties dan bij Android.