Selecteer een pagina

Er zijn veel bedrijven die allerlei manieren bedenken netwerken te beveiligen. Hierbij ziet men vaak allerlei beveiligingsprojecten die worden ontwikkeld, waarvan er maar weinig zijn die de eindstreep halen. Uiteindelijk zijn er altijd maar heel weinig projecten en werkzaamheden die en bedrijf of organisatie ook daadwerkelijk tegen datadiefstal beschermen.

Bedrijven kunnen heel veel problemen voorkomen door er voor te zorgen dat er geen ongeautoriseerde programma’s op computers in het netwerk draaien. Er wordt door cybercriminelen het vaakst ingebroken bij organisaties die gebruik maken van ongepatchte software. Wanneer ze eenmaal een ingang hebben gevonden, wordt er vaak een hacking tool ingezet. Door het gebruik van zo’n tool te voorkomen, kunnen de risico’s met 99 procent verminderd worden.

Hoe kun je dit voorkomen?

Door goed applicatiebeheer kan men voorkomen dat er gebruik wordt gemaakt van malafide programma’s. Hierbij wordt alleen gebruik gemaakt van whitelisting software, hierbij worden programma’s eerst goedgekeurd, en overige software wordt geblokkeerd.

Het is erg moeilijk om dit te realiseren omdat we momenteel in een tijdperk leven, waarbij iedereen oneindig veel apps en clouddiensten kan afnemen. Toch moeten bedrijven die waardevolle data in bezit hebben zich afvragen of ze deze aanvallen willen tegenhouden of niet?

Door het gebruik van whitelisting software kun je hackers het beste tegengaan. Als het niet mogelijk is om whitelisting software toe te passen, zijn er vaak ontzettend veel middelen die moeten worden ingezet om hackers tegen te gaan. En het gros van deze middelen werkt vaak niet.