Selecteer een pagina

Veel merken telefoons hebben zo hun eigen ontworpen appstore waarin men de apps, een markt die blijft toenemen, kan downloaden. De bekendste van de appstores zijn die van de Iphone en de Android.

Op 10 juli 2008 komt Apple met de eerste appstore genaamd de ‘Apple App Store’. Na drie maanden waren er al 7500 apps beschikbaar en dat groeide uit tot de dag van vandaag tot meer dan 800.000 apps. De App store is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste van allemaal en is zeer populair onder de mobiele gebruikers.

Daarna kwam de Android telefoon met een appstore op 23 oktober 2008 genaamd ‘Google Play Store’. Na drie maanden was deze appstore echter minder populair en bleef het aantal apps onder de 2300. Uiteindelijk heeft de Android Store toch zeer goed geconcurreerd met Apple en is het uitgegroeid tot meer dan 800.000 apps in mei 2013.

Mobiel werken is tegenwoordig een hot item, wanneer men onderweg is in de bus of in de trein word er vaak via de mobiel gekeken naar de laatste e-mailberichten. Via de mobiel is het mogelijk te reageren op een mailbericht of zelf een bericht op te stellen.
Werkgevers voorzien hun werknemers dan ook vaak van een mobiel apparaat met toegang tot het bedrijfsnetwerk.
Voor de email is de mobiel ideaal, maar om data te verwerken in word, excell en andere office middelen is het een heel ander verhaal.
Belangrijk hierbij is dus goed te overwegen welke apps relevant en handig te gebruiken zijn wanneer men kiest voor het werken op de mobiel.
Wanneer u hier een goed inzicht in wilt hebben kunt u er ook voor kiezen dat u uw applicatiebeheer uitbesteedt aan gespecialiseerde bedrijven.