Selecteer een pagina

Het reinigen van je spoelbak is essentieel om een schone en hygiënische keuken omgeving te behouden. Of je nu een spoelbak van roestvrij staal, keramiek, graniet-composiet, glas of een ander materiaal hebt, hier zijn enkele algemene stappen en tips om jouw franke spoelbak op de beste manier schoon te maken.

Dagelijks onderhoud

Om je spoelbak dagelijks schoon te houden, spoel je deze na elk gebruik grondig af met warm water en gebruik je een mild afwasmiddel. Gebruik een zachte spons of doek om vuil en voedselresten weg te vegen. Vergeet niet om ook de kraan en de randen van de spoelbak schoon te maken. Spoel de spoelbak grondig af en droog deze af met een schone doek om water- en zeepvlekken te voorkomen.

Verwijderen van vlekken en hardnekkig vuil

Voor hardnekkige vlekken en vuil kun je een reinigingsmiddel specifiek voor jouw spoelbak materiaal gebruiken. Raadpleeg de instructies van de fabrikant om te controleren welke reinigingsmiddelen geschikt zijn voor jouw spoelbak. Breng het reinigingsmiddel aan op een zachte spons of doek en wrijf voorzichtig over de vlekken. Spoel de spoelbak grondig af en droog deze af met een schone doek.

Roestvrijstalen spoelbakken

Voor roestvrijstalen spoelbakken kun je een oplossing van warm water en mild afwasmiddel gebruiken. Veeg met een zachte spons of doek in de richting van de korrel van het roestvrij staal om krassen te voorkomen. Vermijd het gebruik van schurende reinigingsmiddelen of staalwol, omdat dit krassen op het oppervlak kan veroorzaken. Spoel de spoelbak grondig af en droog deze af met een schone doek om watervlekken te voorkomen.

Keramische spoelbakken

Keramische spoelbakken zijn over het algemeen gemakkelijk schoon te maken. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en een zachte spons of doek om vuil en vlekken te verwijderen. Vermijd schurende materialen of reinigingsmiddelen, omdat deze krassen op het keramiek kunnen veroorzaken. Spoel de spoelbak grondig af en droog deze af met een schone doek.

Granieten of composiet spoelbakken

Voor granieten of composiet spoelbakken kun je een mengsel van warm water en mild afwasmiddel gebruiken. Reinig de spoelbak met een zachte spons of doek en vermijd schurende reinigingsmiddelen of schuursponsjes, omdat deze krassen kunnen veroorzaken. Spoel de spoelbak grondig af en droog deze af met een schone doek.