Selecteer een pagina

Er blijven app’s bij komen voor de smartphone en de android telefoons. Zo is bijvoorbeeld de app Runkeeper een handige tool voor het hardlopen om precies bij te houden welke afstand je loopt binnen welke tijd. Ook zijn veel nieuwssites aanwezig op de appmarkt.

Dit betekend dat het steeds gemakkelijker word om via je telefoon alles in de gaten te houden, vaak gratis en voor betere kwaliteit betaal je er een lage prijs voor. Zo worden bepaalde aspecten overbodig. Zo geld dat ook voor de nieuwe PostNL-app.

PostNL maakt het mogelijk om een brief of kaart te versturen zonder dat je daarvoor een postzegel nodig hebt. Er is hiervoor een app aangemaakt die de postzegel zal gaan vervangen.
Via deze app koop je een bepaalde code en die zal je dan via een sms op je telefoon ontvangen. Deze code kan de klant dan op de envelop schrijven als postzegel.

Deze ‘digitale’ postzegel kost 75 eurocent en ligt dus boven de prijs van de huidige postzegel, die is namelijk 54 eurocent. PostNL hoopt met deze nieuwe app dat meer mensen een brief of kaart gaan verzenden omdat steeds meer mensen communiceren via een email of het sturen van een sms/ whatsapp.
Papieren post is dan ook fors afgenomen sinds deze nieuwe technieken.
PostNL geeft aan dat uit onderzoek is gebleken dat 20 % van de klanten soms geen kaartje of brief verstuurt omdat ze niet over een postzegel bezitten.