Selecteer een pagina

We worden het ons steeds meer bewust dat geld besparen een goed idee is. Dit kan zijn door minder vaak uit eten te gaan, minder stroom gebruiken en vaker met het Openbaar Vervoer naar het werk te gaan. Maar wat zijn nou nog meer handige manier om geld te besparen? Daar kom je achter tijdens het lezen van dit artikel.

Veranderen van zorgverzekering

Elk jaar worden de prijzen van verschillende zorgverzekeringen weer aangepast. Op het einde van het jaar kom je niet om de reclames heen. Vergelijkt daarom altijd de verschillende zorgverzekeringen zodat je het nieuwe jaar goedkoper begint met je zorgverzekering.

Schrap abonnementen

Iedere maand heb je vaste lasten. Dit zijn vaak verzekeringen en eventuele abonnementen. Een handige manier om geld te besparen is het schrappen van een aantal abonnementen op te zeggen of een goedkopere variant te vinden. Lees je bijvoorbeeld de krant minder? Zeg dit abonnement op en ga voor een goedkopere digitale versie.

Doe altijd je belastingaangifte

Eens per jaar kun je weer belastingaangifte doen. Dit wordt ook door de Belastingdienst zelf aangeraden omdat je op die manier geld terug kan krijgen die je het afgelopen jaar te veel hebt betaald aan belastingen van je salaris. Op deze manier krijg je altijd wel een klein beetje geld terug wat je die maand misschien wel goed kan gebruiken.

Scheid je afval goed

Je afval scheiden kan al een goede manier zijn om geld te besparen. Wanneer je je afval scheidt en de gemeente het afval moet verwerken. Hier betaal je de gemeentebelasting voor. Werk je veel in de tuin en heb je veel planten? Dan is zelf composteren een handige manier om nog extra geld te besparen. In compost zitten organismen en mineralen die heel goed zijn voor de grond. Het is ook nog eens goedkoper dan het aanschaffen van zakken kunstmest iedere keer. Voor het scheiden van gft-afval kun je een rolcontainer in Etten-Leur aanschaffen waar je het makkelijk in kunt bewaren.