Selecteer een pagina

Er gaat niets boven een full cinema home set, want bij goed beeld hoort natuurlijk goed geluid. Steeds meer filmmakers besteden aandacht aan de combinatie van beeld en geluid. Het gevoel dat je thuis op de bank live iets bijwoont wordt steeds belangrijker geacht.

Geluid en beeld wordt steeds beter. Het is daarbij wel belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste kabels. Maar wat is de juiste keuze, want er is veel keuze in audiokabels. Kies je bijvoorbeeld voor het vertrouwde analoog of ga je toch voor digitaal?

Digitaal of analoog?

Met analoog zijn we allemaal al bekend. Iedereen heeft al weleens de rood witte tulp stekker gebruikt. Dus waarom zou je overstappen naar digitaal? Digitale kabels zijn niet gevoelig voor elektromagnetische storingen, hierdoor voorkom je ruis op de kabels. Ook versterken digitale kabels de kwaliteit van je geluid.

Apparatuur

Ook speelt apparatuur natuurlijk een belangrijke rol wat betreft beeld en geluid. Er vinden vele ontwikkelingen plaats als het gaat om televisies. Ook wordt de markt steeds transparanter. Productspecificaties, reviews en prijzen liggen bloot op internet. Ze worden steeds dunner en worden sinds kort ook gevormd. Maar het is allang bekent dat de deze ontwikkelingen niet ten goede gaan van het geluidkwaliteit. Doordat ze steeds dunner worden is er steeds minder ruimte voor optimaal audio apparatuur.  Maar hoe moet je dan het gevoel krijgen alsof je iets thuis op de bank als echt beleeft? Quantis kwam met de oplossing. Quantis stond al bekend om de uitstekende beeldkwaliteit, maar het Quantis 3D-SoundSysteem LSW-1 biedt ook de oplossing voor het afnemende geluidkwaliteit in de huidige televisies. De technologie zorgt voor een ruimtelijke geluidsweergave zonder gebruik te maken van extra luidsprekers.