Selecteer een pagina

Je hebt waarschijnlijk wel eens van ITIL gehoord, maar wat is het precies? ITIL staat voor Information Technology Infrastructure Library. Het is een raamwerk dat organisaties helpt hun IT-diensten te beheren. Nu we dat uit de weg hebben, vraag je je waarschijnlijk af waarom je een ITIL-certificaat nodig hebt 

Waarom is een ITIL-certificaat voordelig?

Er zijn een paar redenen waarom het hebben van een ITIL-certificaat voordelig kan zijn. Om te beginnen kan het je aan een baan helpen. Veel werkgevers zijn tegenwoordig op zoek naar kandidaten met een ITIL-certificaat, omdat het laat zien dat je over de nodige vaardigheden beschikt om goed te presteren in de functie.

Je wordt beter in je werk

Behalve dat het je aan een baan helpt, kan een ITIL-certificering je ook helpen je werk beter te doen. De certificering helpt individuen te leren hoe ze hun IT-diensten kunnen afstemmen op de behoeften van hun bedrijf. Dit leidt dan weer tot een efficiëntere en effectievere bedrijfsvoering.

Je neemt voorsprong op de concurrentie

Ten slotte kan een ITIL-certificering je een voorsprong geven op de concurrentie. Als je van plan bent het management in te gaan, of als je al een managementfunctie bekleedt, zal het hebben van een ITIL-certificaat je aantrekkelijker maken voor potentiële werkgevers en je helpen je te onderscheiden van andere kandidate.n 

Conclusie 

Als je werkt in of geïnteresseerd bent in werken in de IT, dan is het behalen van een ITIL-certificering een goed idee. Een ITIL-certificering kan je helpen een baan te krijgen, je werk beter te doen, en je een voorsprong geven op de concurrentie. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog aan je pad om gecertificeerd te worden!
Meer informatie over het certificaat vind je op: https://ictzaakwaarnemer.nl/