Selecteer een pagina

WordPress is tegenwoordig niet meer van het internet weg te denken. Of je nou een blog of een webshop bezoekt, de kans is groot dat het een WordPress website is. Dat er tegenwoordig veel WordPress websites te vinden zijn, betekent ook dat er veel WordPress developers zijn. Maar wat doet zo een WordPress developer nou precies? In dit artikel lees je daar meer over. 

Wat is WordPress eigenlijk?

WordPress is in de basis een CMS oftewel een content management systeem. Zo een content management systeem is eigenlijk in essentie wat de naam al doet vermoeden: het is een verzamelplek voor alle content op een website. In de beginjaren werd Worpress vooral gebruikt voor het posten van blogs, maar is WordPress veel meer omvattend. Zo is bijna iedere bedrijfswebsite die je tegenkomt tegenwoordig bijna een WordPress website. Een WordPress website is in principe zo gebouwd dat op het moment dat de website staat de gebruiker heel makkelijk content kan toevoegen,  en mocht dat nodig zijn, weer kan verwijderen.

Wat doet een WordPress developer precies? 

WordPress development kun je eigenlijk splitsen in twee delen. Aan de ene kant heb je front-end development en aan de andere kant heb je back-end development. Voor een WordPress developer is het belangrijk dat hij of zij kennis heeft van allebei, vaak zie je wel dat de developer zich specialiseert in of front-end of back-end development. 

In theorie is het werk van een developer het webdesign van een WordPress webdesigner werkelijkheid maken. Wat hiermee bedoeld wordt is dat de developer de ideeën van de designer omgezet worden in de code, in geval van WordPress is dit vaak HTML of CSS. 

Tot slot is dit ongeveer wat WordPress webdevelopment inhoudt. Ik raad je aan om over dit onderwerp de diepte in te gaan. Het is namelijk erg handig om goed met WordPress uit de voeten te kunnen.