Selecteer een pagina

De ontwikkelingen rondom Augmented Reality gaat de laatste jaren enorm snel. Ook steeds meer bedrijven en organisaties ontdekken de kansen en mogelijkheden die deze techniek biedt. Er zijn een hele hoop manieren waarop je AR kunt gebruiken in je bedrijf. Hieronder noemen wij er een paar.

Wat is Augmented Reality?

Misschien weet je al wel ongeveer wat Augmented Reality (AR) is, maar om je een wat duidelijker beeld te geven, leggen we het nog even kort uit. Bij Augmented Reality worden beelden, zoals 3D-modellen, door middel van een bril of smartphone toegevoegd aan de werkelijkheid. Een goed en bekend voorbeeld hiervan is snapchat, waarbij mensen filters over hun gezicht heen kunnen plaatsen, maar ook 3D-figuren in hun beeld kunnen zetten.

Een virtuele paskamer

Kledingwinkels kunnen hier nog wel eens last van hebben: een winkelruimte die te klein is om de kleren in verschillende kleuren te kunnen aanbieden. Met Augmented Reality kun je hier een oplossing voor vinden. Met AR kunnen klanten de kledingstukken aanpassen en deze virtueel van kleur laten passen. 

Business cards

Met AR kun je gemakkelijk je business cards persoonlijker en innovatiever maken. Door simpel een kleine QR code op je visitekaartje te plaatsen, kun je als ondernemer zelf een 360 graden video, of een andere boodschap op laten poppen. Mensen kunnen dan gemakkelijk de QR code scannen en zo bij de boodschap komen. Deze is niet alleen erg persoonlijk, je laat er ook nog eens mee zien hoe innovatief je bent.

Geef je posters meer dimensie

AR bij posters werkt ongeveer hetzelfde als bij visitekaartjes. Door een QR code op je poster of folder te plaatsen krijgt deze een geheel nieuwe dimensie. Mensen kunnen deze QR code scannen en vervolgens verschijnt hier dan een product of beeld op het scherm. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld een product waar ze interesse in hebben scannen en deze vervolgens meteen bestellen, waarna het product thuis afgeleverd kan worden.

Virtueel je woonkamer inrichten

Net zoals voor kledingwinkels, kunnen interieurwinkels ook veel profijt uit AR halen. Zo kan er een app ontwikkeld worden waarmee klanten gemakkelijk hun woonkamer in kunnen richten via hun telefoon. Door de camera van de telefoon op de woonkamer te richten kunnen klanten simpelweg een bank, tafel of vloerkleed het beeld in slepen. Op die manier kunnen klanten direct zien wat in hun woonkamer past en staat. 

Hoe maak ik AR voor mijn bedrijf?

Wil je graag Augmented Reality toevoegen aan jouw bedrijf? Bedenk dan eens wat voor iets je zou willen. Daarna kun je naar een expert stappen en met hen kun je dan een plan opzetten en afspraken maken. Je kunt dan een AR app laten ontwikkelen door bijvoorbeeld StickyLock, waarmee je de show zult stelen.