Selecteer een pagina

Digitale communicatie intern is belangrijker dan ooit in het tijdperk waar we ons nu in bevinden: het digitale tijdperk. Niemand kan meer zonder technologie, en dat is logisch ook. Maar hoe kun je de digitale communicatie intern verbeteren wanneer dit nodig is?

Stap 1: alle digitale communicatie intern verenigen

De eerste stap in het verbeteren van digitale communicatie intern is door alle interne communicatiemiddelen te verenigen met elkaar. Zorg ervoor dat al je personeel communiceert via een platform en dit op een effectieve wijze doet. Kies voor een platform dat gebruiksvriendelijk is en ook tegelijk erg toegankelijk, omdat het vervelend is wanneer het te ingewikkeld is. Dit kan namelijk je personeel afschrikken, waardoor ze het platform minder gaan gebruiken. Ga dus bijvoorbeeld na bij andere bedrijven met welk platform zij werken en wat hun ervaringen hierbij zijn. Ga niet uit van e-mails als communicatiemiddel – dit is namelijk niet altijd het meest effectief. Werk bijvoorbeeld via Workspace 365 of een ander platform wat je kent. Gemak is het allerbeste, dus ga vooral uit van je gevoel.

Stap 2: digital signage voor betere digitale communicatie intern

Ook is het effectief om eraan te denken om dingen makkelijk te vinden te maken voor je personeel. Werk bijvoorbeeld via digital signage van TSS, wat ervoor zorgt dat je belangrijke nieuwsberichten of mededelingen worden gepresenteerd op een scherm  (Bron: TSS). Voeg hier wat dynamische beelden aan toe om het extra aantrekkelijk te maken. Door je mededelingen makkelijk te presenteren zorgt ervoor dat je personeel meer zal gaan kijken naar de nieuwtjes. Niemand wilt namelijk actief op zoek gaan naar belangrijk nieuws – het is het prettigst als dit duidelijk te vinden is voor al je personeelsleden. Op deze manier weet je ook zeker dat iedereen op de hoogte is van het nieuws, en niet iemand toevallig wat gemist heeft door de slechte digitale communicatie intern.

Stap 3: combineer het sociale met de digitale werkplek

Ten slotte kun je het sociale intranet combineren met de digitale werkplek. Zorg er dus voor dat je personeel een overzichtelijke werkplek hebben waarbij ze digitaal alles met elkaar kunnen delen. Dit is anders dan het eerste puntje, omdat dit puur gaat om de zakelijke aspecten en werk gerelateerde digitale communicatie intern. Dit is ook een voordeel voor jou, omdat je hiermee gemakkelijk kunt zien wat je collega’s uitspoken en waar ze mee bezig zijn. Door iedereen de mogelijkheid te geven om met elkaar te communiceren via dit platform zul je merken dat mensen elkaar sneller aanspreken of helpen. Zo verbeter je niet alleen de digitale communicatie intern, maar ook de communicatie op de werkvloer zelf!