Selecteer een pagina

Er zijn steeds meer ondernemers in Nederland. Hoewel veel ondernemers het verschrikkelijk vinden, is het online boekhouden wel enorm belangrijk. Gelukkig is met de komst van online boekhoudprogramma’s het veel eenvoudiger geworden. Door het grote aanbod kan het echter lastig zijn om een goede keuze te maken. Wij hebben daarom een aantal tips opgeschreven om je op weg te helpen.

Kies voor een vergelijkingssite

Een vergelijkingssite kan je perfect helpen met het vinden van een geschikt boekhoudpakket.  Zo wordt er bijvoorbeeld op de site meeroverboekhouden een top 8 aan beste boekhoudprogramma’s getoond. Daarnaast kan je ook reviews lezen op dit soort sites. Zo kom je erachter wat de voor- en nadelen zijn van een bepaald pakket, wat het bedrag is wat je per maand kwijt bent en wat voor functies het ene boekhoudprogramma heeft ten opzichte van het ander. Zo hoef je niet alle websites van de aanbieders af te struinen en heb je binnen 10 minuten het beste boekhoudprogramma ZZP.

Lees reviews van andere ondernemers

Je bent uiteraard niet de eerste die op zoek is naar een boekhoudprogramma om het ondernemen, factureren en offertes opstellen zo eenvoudig mogelijk willen maken. Veel ondernemers hebben in jouw schoenen gestaan. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze is het daarom verstandig om reviews te lezen op trustpilot, google  of een andere reviewsite. Als een bepaald boekhoudprogramma namelijk alleen maar slechte reviews heeft, is het goed om die uit te sluiten.

Gratis boekhoudprogramma?

Veel startende ondernemers willen het liefst de kosten beperken. Je hebt ten slotte al genoeg kosten en je wil uiteindelijk niet in de schulden komen. Dit is geen lekker begin. Daarom zijn veel ondernemers op zoek naar een gratis aanbieder. Toch raden wij dit sterk af. Waarom? Veel gratis aanbieders kunnen niet jou het gemak van een betaald boekhoudprogramma. Zo wordt je beperkt in het sturen van facturen en offertes, is er vaak geen app aanwezig en werkt het traag. Wel bieden veel betaalde aanbieders een proefperiode aan waarin je hun diensten uit kan proberen. Zo kan je zelfs 15 maanden gratis gebruik maken van een bepaald boekhoudpakket.

Een online boekhoudprogramma maakt het ondernemerschap veel eenvoudiger. Het neemt veel minder tijd in beslag en ook het versturen van de BTW-aangifte gaat vaak met 1 druk op de knop. Daarnaast wordt er bijgehouden wie er al wel of nog niet betaald heeft en hoef je niet meer dagen te doen over je jaarrekening.