Selecteer een pagina

Bezit u op dit moment een zwart wit printer of een kleurenprinter en vindt u als organisatie dat de printkosten te hoog liggen en dat u gemakkelijk zou kunnen besparen op deze printkosten. Dit geldt niet alleen voor organisaties maar ook voor studenten die voor hun scriptie andere projecten hele boekwerken moeten uitprinten. Hier kunt u lezen hoe u de kosten van het printen kunt drukken.

Kies als organisatie voor zowel een kleur als een zwart wit printer

Over het algemeen wordt door veel organisaties voor een all-in one printer gekozen en gebruiken deze printer voor al hun print en kopieerwerk. Deze printers zijn vaak printers waar toners met poeder in gaan. Hiervoor wordt vaak voor een all-in one kleurenlaserprinter gekozen met alle functies. Met functies wordt bedoeld printen en scannen. Hiervoor zijn voor elke kleur een aparte toner nodig. Wat ook goed kan werken. Als organisatie kun je er ook voor kiezen een aantal zwart wit printers aan te schaffen en een kleurenprinter. Zwart wit printers zijn voordeliger doordat de toner goedkoper is voor alleen een zwart wit printer. Bij kleurenprinters ligt dit anders. Medewerkers zijn snel geneigd om in kleur te printen wanneer de computer op zo een printer aangesloten is. De kosten hiervoor zijn vele malen hoger.

De kans is groot dat bij een kleurenprinter zomaar vier verschillende toners tegelijk leeg zijn. Hierbij betaal je ook gelijk enkele honderden euro’s voor om nieuwe aan te schaffen. Dit is jammer wanneer alleen zwarte tekst geprint zou worden.

Particulier printen thuis of naar een drukker

Voor een particulier ligt dit anders als voor een bedrijf. De aanschaf valt natuurlijk veel zwaarder bij een particulier als bij een bedrijf. Daarnaast zullen de printkosten van een printer die een particulier in zijn bezit heeft veel hoger liggen als bij organisatie. Dit komt omdat een particulier waarschijnlijk niet een printer van dezelfde kwaliteit aan zal gaan schaffen als een bedrijf. Vraag jezelf dan ook af als je een grote hoeveelheden tegelijk gaat printen het ook niet voordeliger is om naar drukker te gaan. Het kan zo, maar zijn dat je bij een drukker goedkoper uit bent dan wanneer je kiest voor je eigen printer.