Selecteer een pagina

Software kan voor veel dingen ingezet worden. Er bestaat zoveel verschillende software dat er in iedere branche wel gebruik van gemaakt wordt. Zo wordt er in een ziekenhuis software gebruikt om levens te redden, en de supermarkt om de hoek gebruikt software om de voorraad bij te houden. Ook autoverkopers gebruiken software. Hoe software autoverkopers precies helpt, hebben we in dit artikel beschreven!

Autofoto’s voor verkoop

Om auto’s te verkopen, dient een autoverkoper foto’s te maken om online te plaatsen. Bij nieuwe dure auto’s kunnen dit niet zomaar foto’s zijn die even snel met een mobiele telefoon gemaakt zijn. Het is belangrijk dat de foto’s van hoge kwaliteit zijn, anders lijken de auto’s immers minder indrukwekkend. Ook moet iedere hoek goed gefotografeerd zijn, zodat mensen online de hele auto duidelijk kunnen bekijken. Hier dienen niet alleen veel foto’s per auto voor nodig te zijn, ze dienen ook nog eens vanuit de juiste positie genomen te zijn. Met de hand fotograferen kan dan erg lastig zijn, zeker wanneer je een autoverkoper bent en dus geen professionele fotograaf. De oplossing hiervoor is een fotostudio, die beschikt over speciale software. Onderstaand lichten we dit verder toe.

De fotostudio

Bedrijven zoals Rotoview Studios zijn gespecialiseerd in het bouwen van dergelijke auto-fotostudio’s. Dit soort studio’s bestaan uit verschillende onderdelen. Allereerst een auto-draaiplateau. Dit is een soort schijf waar auto’s op staan. Deze schijf kan volledig ronddraaien. Hierdoor wordt de auto van alle kanten getoond. 

Naast het draaiplateau beschikken auto-fotostudio’s over een hoop verlichting, om te zorgen dat de auto goed zichtbaar is. Iets wat uiteraard ook niet kan ontbreken in een fotostudio is een professionele camera. 

De software

Alle bovenstaande facetten (de verlichting, het draaiplateau en de camera) moeten samenwerken om tot de perfecte 360 graden autofoto’s te komen. Dat is waar de software in beeld komt. Met supermoderne software wordt dit proces automatisch in gang gezet. Ook een autoverkoper die nog nooit een camera in zijn hand heeft gehad, kan op deze wijze dus de perfecte foto’s maken van de auto’s die hij verkoopt!