Selecteer een pagina

Bijna de helft van alle mkb-ondernemers maakt nog geen gebruik van de cloud-diensten. Terwijl dit wel heel makkelijk is, omdat de werknemers dan thuis ook verder kunnen werken mocht dit nodig zijn. De rol van de cloud binnen het mkb is nog heel laag. Slechts 20 procent van de ondervraagde ondernemers zegt gebruik te maken van een cloud.

Voor veel ondernemers is een cloud nog een onbekend iets. Sommige ondernemers zijn wel bereid om zich verder hierin te verdiepen, want ze vinden het toch wel interessant. Iets meer als 30 procent van de ondervraagden geeft aan dat ze weleens van een cloud hebben gehoord, maar nog niet precies weten wat het inhoud.

Een cloud komt veel voor bij bedrijven die al mobiel werken. Mobiel werken is een nieuwe trend op het gebied van ICT. De kenmerken van een cloud zijn dat de gegevens die erop staan overal toegankelijk zijn,  de kosten voor een cloud zijn relatief goedkoop ten opzichte van andere mogelijkheden en het delen van informatie onderling wordt veel makkelijker. De ondernemers die al gebruik maken van een cloud zijn tevreden en hebben vertrouwen in de beveiliging en opslag van hun gegevens.