Selecteer een pagina

Het blijkt dat veel mensen nog steeds moeite hebben om redelijk eenvoudige handelingen met hun pc te kunnen uitvoeren. Het gaat dan om dingen als mails ordenen in mappen, Excel bestanden combineren, doormailen en online afspraken maken. Slechts 6% kan die laatste handeling tot een goed einde brengen. 15% van de ondervraagde weet niet hoe ze hun mails kunnen ordenen.

Handelingen

Het is wel duidelijk dat dit probleem vooral geld onder ouderen. Jongeren leren op school al vaak omgaan met bijvoorbeeld Excel-bestanden. Hierdoor kunnen ze handelingen uitvoeren zoals gegevens eruit filteren, formules invoegen en tabbladen combineren.

Verontrustend

Toch zijn de cijfers verontrustend. De digitale vaardigheden zijn zeer belangrijk voor de toekomst. Aangezien er steeds meer via internet gaat, en zelf bepaalde diensten alleen nog online worden aangeboden is het van belang dat de Nederlander hiermee bekend raakt.

Cursussen

Er zijn veel mogelijkheden om cursussen te volgen. Zo bied Fabius opleidingen trainingen aan voor Microsoft Office op verscheidene plekken in heel Nederland. Het is belangrijk dat men hier investeert aangezien we niet onder de digitalisering uit kunnen. Daarom is het belangrijk dat dit bij zowel de jongere generatie goed ontwikkeld als bij de oudere groepen.