Selecteer een pagina

De grootste bedreiging van de Nederlandse internetgebruikers is dat zij vaak werken met verouderde software. Dit is gebleken uit onderzoek van beveiligingsbedrijf Spicy lemon, zij hebben dan ook gewaarschuwd dat hier verandering in dient te komen.

De grootste kwetsbaarheid in oktober van dit jaar kwam van de Pdf-bestanden die met een oude versie van Adobe Acrobat Reader werden geopend. Deze bestanden zijn hierdoor erg vatbaar voor virussen zoals Trojans.  Spicy Lemon kijkt iedere maand naar de meest voorkomende malware per maand. Het belang van het updaten van software wordt hiermee nog maar eens bevestigd. Ook het installeren van up-to-date  antivirussoftware  is erg belangrijk.

Daarnaast zijn ook de virussen  met HTML/Iframe.B.Gen erg in opkomst. Deze worden vaak aangeboden op websites en hebben als doel om de Pc’s te infecteren van de bezoeker. Deze kun je vaak krijgen door middel van lokkertjes met bijvoorbeeld gratis software of films. Zelfs legitieme sites kunnen dit verspreiden omdat zij zelf slecht beveiligd zijn en dus met malware zijn besmet. Vaak gebeurd dit door internetrobots die op zoek gaan naar slecht beveiligde sites.