Selecteer een pagina

Als startende ondernemer moet je over bepaalde programma´s beschikken. Denk aan Google Drive of voor de grafische ondernemer Photoshop. Wanneer je startende ondernemer bent wil je er natuurlijk alles aan doen om de kosten zoveel als mogelijk te drukken. Je wilt zoveel mogelijk geld besparen en dure software hoort daar niet bij. Vandaag de dag is het ook heel goed om Windows 10 op je computer te hebben! Dit is supersnel en kan alle moderne software aan. Mis je hardware tenminste voldoende is. Bij flexibel ondernemen ondernemen hoort ook dat je de juiste software hebt geïnstalleerd op je computer.

Microsoft Word vs Google Docs

Als startende ondernemer heb je ook een goed tekstverwerkingsprogramma nodig zoals Microsoft Word of Google Docs. Dit laatste is een tekstverwerkingsprogramma van Google zelf, heeft ongeveer dezelfde functionaliteiten en is helemaal gratis om te gebruiken. Microsoft Excel heeft ook vrijwel iedere ondernemer nodig. Nu is dit vrij prijzig en lastig om te gebruiken. Je moet het echt leren, net als bij bijvoorbeeld Photoshop. Een goed en gratis alternatief voor deze software is Google spreadsheet.

Boekhoud software kiezen

Voor veel ondernemers is de boekhouding een grote ergernis. Dit vergt veel tijd om het handmatig te doen en daarom biedt goede software vaak uitkomst. Het nadeel is dat boekhoudsoftware vaak zeer prijzig is. Je hebt verschillende gratis programma’s voor je facturatie en boekhouding. Het bekendste is waarschijnlijk wel Moneybird. Hiermee kun je de volledige administratie regelen. Onfin is ook gratis beschikbaar en optioneel voor €9,50 uit te breiden maar voldoet voor de meeste ondernemers. Verder heb je nog Digitalefactuur.nl en Bokbiz.

De juiste virusscanner kiezen

Vergeet niet om een goede virusscanner te installeren! Dit is erg belangrijk tegenwoordig. Het internet zit vol met virussen en programma’s die je data doorspelen, dat wil je als bedrijf zijnde natuurlijk niet hebben. De beste gratis virusscanner is naar ons idee van AVG. Deze staan al jaren lang bekend als beste gratis virusscanner. Deze zoekt zowel naar virussen, malware en andere troep die je niet op je computer wilt hebben! Je hebt ook goede betaalde virusscanners zoals MC Afee en Norton. Dit zijn de bekendste aanbieders maar een andere goede betaalde is Kaspersky. Het is echt heel belangrijk om een goede virusscanner op je computer te hebben! Niemand zit te wachten op een geïnfecteerde computer…