Selecteer een pagina

Het is vaak niet de meest favoriete taak van ondernemers, omdat zij veel liever bezig zijn met hun vak dan met het bijbehorende papierwerk, maar toch is het belangrijk dat de administratie goed verloopt. Het gaat tenslotte wel om je crediteuren, debiteuren en dus om jouw geld en jouw inkomsten. Het is belangrijk om een overzichtelijke en goede administratie bij te houden om te zorgen dat jouw bedrijf er financieel goed voor staat en er goed voor kan blijven staan. Je wil er als ondernemer waarschijnlijk niet al te veel tijd in steken, daarom kun je vast wel wat tips gebruiken om te zorgen voor administratieve processen die misschien wel efficiënter zijn dan jouw huidige methodes. Lees meer

Structuur

Veel ondernemers hebben er moeite mee om tijd vrij te maken voor het doen van de administratie, omdat hun uren natuurlijk al volop ingevuld worden en zij geen zin hebben om op zondagavond nog een hele administratie bij te werken. Wel is het belangrijk om hier een vast moment voor vrij te maken om op deze manier voor jezelf een vast schema te maken. Daarnaast is het tijdens je werk nog wel eens belangrijk om dingen net even iets beter tussentijds bij te houden om je uiteindelijke administratie een stuk makkelijker te maken. Bedenk een goede structuur in het bijhouden van klanten bijvoorbeeld. 

Werk digitaal

Het is inmiddels al een beetje ouderwets, maar wanneer je je er niet echt in verdiept hebt, doe je vast nog veel op papier. Dan moet je alles inscannen, misschien nog wel inboeken en het dan nog eens in een goede map zetten. Dit kan natuurlijk een stuk makkelijker en natuurlijk sneller. Je kunt voor een digitaal boekhoudprogramma kiezen, hier al je leveranciers en klanten inzetten en je facturen automatisch in het juiste mapje laten plaatsen nadat je de facturen digitaal hebt ontvangen. Je kunt zelfs tegenwoordig je bonnetjes inscannen, zodat je deze niet meer allemaal hoeft te bewaren en deze een stuk makkelijker verwerkt kunnen worden. Je kunt het digitaal gemakkelijk regelen, omdat je het per jaar bij kunt houden en het niet op een grote hoop gegooid wordt. Bekijk eens Gmsnl.com om de mogelijkheden te bekijken voor het digitaliseren van tekeningen.