Selecteer een pagina

Bij het laten bouwen van een website komt meer kijken dan alleen het ontwerp. Je wil met je bedrijf ook goed gevonden kunnen worden door klanten. Daarnaast wil je ook veel functies op de website zoals het zoeken van producten of snel kunnen bestellen van diensten. Alles telt mee in de prijsofferte die een webdesign bureau doet. Dus denk goed na over de functies die je nu wilt en die eventueel wel even kunnen wachten.

Dit kan een professioneel webdesignbureau voor je doen

Een professioneel webdesign bureau kan jou helpen met verschillende diensten. Zo maken ze voor startende ondernemers een prachtig logo voor het bedrijf. Daarnaast kunnen zij vaak ook een website ontwerpen en de huisstijl terug laten komen in andere producten. Ook bieden ze in veel gevallen marketingdiensten aan. Denk hierbij aan de vindbaarheid in een zoekmachine zoals bijvoorbeeld Google of Bing. Hiermee kunnen (nieuwe) klanten jouw bedrijf erg gemakkelijk vinden. Dit heeft een effect voor zowel de offline als online verkopen van producten. Daarnaast helpen ze vaak ook bij het praktisch indelen van een website. Zo zorgen zij ervoor dat een klant in 2 stappen kan bestellen. Ook kunnen ze helpen met het verbeteren van de laadsnelheid van een website.

Hierdoor worden de kosten van een website bepaald

De kosten website laten maken kunnen onderling nog wel eens verschillen. Dit komt doordat de ene webdesigner op ZZP-basis werkt en de andere heeft weer een groot kantoor met verschillende medewerkers. Zij hebben dan vaak ook een hoger uurtarief omdat ze huur, gas, water en licht kosten hebben. Echter maken zij vaak wel mooiere websites omdat zij al veel klanten hebben gehad in de afgelopen jaren. Het is daarom verstandig om jezelf vooraf te verdiepen in een portfolio van een webdesigner. Zo kun je zien of zij iets kunne ontwerpen wat jij wil. Een ZZP’er kan vaak hetzelfde maken als een groot bureau, maar dit verschilt onderling wel veel. Ook kunnen zij zoekmachine optimalisatie toepassen om de vindbaarheid van een website beter te maken. Dit zie je vaak ook gespecificeerd op de offerte vermeld staan. Gemiddeld vragen ze rond de 85 euro per uur voor het ontwerpen van een website of webshop.

Aanvullende tips

Naast een mooie website wil je ook een vindbare website hebben. Dit kan gerealiseerd worden door bepaalde SEO instellingen toe te passen. Deze instellingen worden gebruikt om het zo vriendelijk mogelijk te maken voor de zoekmachine. Daardoor kunnen klanten jouw bedrijf weer beter vinden. Daarnaast zou je ook kunnen nadenken over het betaald adverteren. Dit kan namelijk in verschillende vormen gedaan worden. Het kan ook zo zijn dat Google ADS wordt aangeraden. Hiermee kan je op de eerste plek in Google verschijnen. Echter is social media ook steeds populairder aan het worden. En zeker een aanrader voor een startende ondernemer. Het bereik is hier groot en je betaald enkel voor de mensen die op de advertentie klikken. Met een klein budget kun je zo een grote doelgroep bereiken.