Selecteer een pagina

Maak jij wel eens een bedrijfspresentatie via PowerPoint, maar maak je deze nog steeds zelf en sluiten ze eigenlijk niet aan op jouw bedrijf? Dan is het laten maken van een template voor jouw bedrijfspresentaties misschien wel een goed idee. Zo’n template heeft de uitstraling die jij wil en zorgt ervoor dat iedereen binnen jouw bedrijf dezelfde PowerPoints kan gebruiken. Maar wat zijn nou direct de voordelen van een bedrijfs template en hoe ziet een dergelijke template eruit? Op al die vragen en meer gaan wij je antwoord geven. Zodat jij zo precies weet waarom jij een template kunt laten maken door PPTSolutions voor jouw bedrijf.

Wat is een template eigenlijk?

Voor veel mensen is de term template eigenlijk nogal vaag, want wat is zoiets eigenlijk en hoe gaat het in zijn werking? Een template is een collectie van sjablonen waarvan je een presentatie kunt samenstellen. Deze sjablonen zijn allemaal op elkaar afgestemd en hebben dezelfde stijl. In deze sjablonen zijn er voorbestemde vlakken voor foto’s, tekst, tabellen, grafieken en meer. Wat je dus ook in de presentatie wilt zetten, met een template kun je alles kwijt maar wel in een eenduidige stijl. Zo is het altijd duidelijk hoe de slide eruit moet komen te zien. Je kunt het template dus voor elke presentatie gebruiken, ongeacht het onderwerp. Maar de stijl blijft herkenbaar.

Elk bedrijf vraagt om een andere look

Elk bedrijf is anders. Daarom heeft elk bedrijf ook een ander template nodig, zo creëert een template een eigen stijl, die herkenbaar is en professionaliteit uitstraalt. Als bedrijven een template in PowerPoint laten maken is het dan ook belangrijk dat er gekeken wordt naar de identiteit en de behoeften van het bedrijf. Zo kunnen de keuzes die gemaakt worden in het template afgestemd worden op de voorkeuren en de identiteit van het bedrijf. Zo ontstaat er voor ieder bedrijf een eigen look die, zoals gezegd, herkenbaar is voor klant en werknemer.

Hoe ziet een template eruit?

Een template ziet er dus voor elk bedrijf anders uit, maar een template bestaat vaak wel over dezelfde sjablonen. Zo is er vaak een voorpagina, een inleidende slide, een verdiepende slide, een slide met grafieken en meer. Zo kun je als bedrijf voor elke slide, ongeacht wat je er op wilt zetten een ander sjabloon gebruiken.

Tegelijkertijd is het wel van belang dat een template over een bepaald kwaliteitsniveau beschikt. Je wilt namelijk dat een template de uitstraling biedt waar jij naar op zoek bent. Hierbij is het belangrijk dat je template aantrekkelijk is, on-brand en eigentijds. Zo straal je deze drie factoren uit naar je publiek.

Het belang en de voordelen van een goede template

Om te beginnen is een goede template duidelijk en makkelijk in gebruik. Zo biedt een template zoveel mogelijk voordelen aan het bedrijf in kwestie. Het belang van een goede template zit hem namelijk vooral in de uitstraling die een template biedt. Geef je een presentatie aan potentiële klanten? Dan is het een duidelijke plus als je een nette, on-brand en moderne presentatie hebt staan waaruit jouw bedrijf naar voren komt. Onderzoek heeft aangetoont dat zo de kans van slagen hoger ligt. Tevens is een template ook makkelijk in gebruik en hoeven presentatie niet meer constant op elkaar afgestemd te worden.