Selecteer een pagina

Als je al een tijd motor rijdt, vergeet je af en toe dat je door het halen van je motorrijbewijs erg veel leuke dingen hebt meegemaakt. Na het behalen van het A-tje op je rijbewijs kan het zijn dat je veranderd bent. Als beginnende motorrijder voor wie alles nieuw is, langzaam maar zeker in een motorrijder die weet wat hij of zij doet. In dit artikel lees je dingen waar je achter komt als je gaat motorrijden!

Je verandert als automobilist

Op het moment dat je jouw motorrijbewijs haalt, besef je pas echt dat een weg meer te bieden heeft dan een manier om van A naar B te komen. Voor de ene motorrijder worden de beperkingen van de auto alleen nog maar duidelijker als ze een paar keer met een motor hebben gereden. Je hebt met een auto een stuk minder bewegingsvrijheid bijvoorbeeld. Daarnaast lijken medeweggebruikers allemaal veel te lang over handelingen te doen.

Andere motorrijders komen juist helemaal tot rust in de auto. Dankzij het behalen van een motorrijbewijs hebben ze nieuwe perspectieven opgedaan in het verkeer en zijn ze een betere weggebruiker geworden. Ook zitten er verschillen tussen de dingen die je nodig hebt. Je kijkt niet meer naar auto onderdelen, maar naar motoronderdelen, zoals een motor accu. Een motor accu kopen, kan eenvoudig via AW Accu. 

Je imago kan een beetje veranderen 

Veel mensen hebben een oordeel klaarliggen als het gaat over motorrijders. Het feit dat jij een motorrijder bent, lijkt hoe jij als persoon bent soms een beetje te overschaduwen. Het kan zijn dat iemand ineens vindt dat je rebels en tegendraads bent omdat ze zo’n beeld hebben van motorrijders. Noem het imagoschade, maar of je er echts iets aan zou kunnen veranderen.

Je gaat voor je plezier extra kilometers maken

Veel mensen die net hun motorrijbewijs hebben, gaan voor hun plezier extra kilometers rijden. Elke rit is een groot avontuur. Hoe langer en oncomfortabeler, hoe leuker het verhaal wat achter de rit zit. Zelfs als je het druk hebt gehad op je werk of ergens anders kan je de motor opstappen om je hoofd leeg te maken. Heerlijk ontspannen kilometers vreten.