Selecteer een pagina

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een belangrijk onderdeel van elke digitale marketingstrategie. Het is een manier om ervoor te zorgen dat je website en inhoud zichtbaar zijn in zoekmachines, waardoor je meer bezoekers en klanten kunt aantrekken. Hoewel er veel factoren zijn die SEO beïnvloeden, zijn technische optimalisaties een essentieel onderdeel van elke succesvolle SEO-campagne. Lees verder voor meer informatie over drie belangrijke technische optimalisaties die een SEO specialist voor je kan uitvoeren.

1. Website snelheid 

Website snelheid is een van de belangrijkste technische elementen van SEO omdat het van invloed is op hoe snel gebruikers je site kunnen bereiken. Als het laden van je website te lang duurt, kunnen bezoekers gefrustreerd raken en weggaan voordat ze de kans hebben gehad de site volledig te verkennen. Dit zal resulteren in een lagere betrokkenheid van gebruikers, wat een negatief effect kan hebben op je rankings in zoekmachines. Om de snelheid van je site te verbeteren, moet je ervoor zorgen dat alle afbeeldingen en video’s geoptimaliseerd zijn, caching plugins of CDN’s gebruiken, redirects verminderen en code waar mogelijk minen. 

2. Mobiel-vriendelijkheid 

Mobielvriendelijkheid is de laatste jaren steeds belangrijker geworden nu meer mensen het internet via hun mobiele apparaten bezoeken dan ooit tevoren. Google gebruikt nu mobile-first indexering bij het rangschikken van websites in zijn zoekmachine resultatenpagina’s (SERP’s). Dit betekent dat als je website niet is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, hij niet zo hoog scoort als concurrenten met mobielvriendelijke sites. Ervoor zorgen dat je website responsief is en snelle laadtijden heeft op mobiel is essentieel als je de concurrentie in SERP’s voor wilt blijven. 

3. Structured data 

Structured data markup is een manier om extra informatie aan webpagina’s toe te voegen, zodat zoekmachines de inhoud ervan beter kunnen begrijpen. Dit helpt hen te bepalen hoe ze die het beste kunnen weergeven in SERP’s, zodat ze meer relevante informatie, zoals recensies of afbeeldingen, kunnen tonen naast de resultaten van een zoekopdracht. Het toevoegen van structured data markup helpt ook de zichtbaarheid te vergroten door het gemakkelijker te maken voor specifieke soorten inhoud om te verschijnen in rich snippets of featured snippets bovenaan de SERP’s – beide kunnen de doorklikpercentages aanzienlijk verhogen in vergelijking met organische vermeldingen verderop in de pagina.  

Technische optimalisatie speelt een belangrijke rol als het gaat om het verbeteren van SEO prestaties en rankings in SERP’s. Van het zorgen voor snelle laadtijden met site speed optimalisatie tot het zorgen dat je website mobielvriendelijk is en het gebruik van structured data markup – dit zijn slechts enkele van de belangrijkste elementen die je moet overwegen als je online wilt opvallen tussen concurrenten en meer verkeer naar je website wilt leiden vanuit organische zoekopdrachten! Met deze overwegingen in acht genomen en correct uitgevoerd, ben je goed op weg naar meer succes met SEO!
Meer informatie of hulp bij SEO vind je op: Roxtar.nl