Selecteer een pagina

De omzetten van webwinkels zijn de afgelopen jaren fors gestegen. Mede doordat tijdens de coronacrisis winkels (gedeeltelijk) dicht moesten blijven, zijn veel meer mensen online gaan shoppen. De kosten voor het starten van een online webwinkel ten opzichte van een fysieke winkel zijn een stuk lager. Daarbij komt ook nog dat je tegenwoordig niet eens meer zelf producten hoeft in te kopen, maar direct van de leverancier naar jouw klant kan laten versturen. Dit wordt dropshipping genoemd. Door de lage kosten en weinige risico’s die dropshipping met zich meebrengt, kiezen steeds meer online ondernemers voor dropshipping. 

Wat is dropshipping? 

Dropshipping is het niet fysiek in bezit hebben van producten de je verkoopt, maar deze van de leverancier direct naar jouw klant te laten versturen. Doordat je geen grote voorraden hoeft in te kopen, heb je relatief lage opstartkosten. En loop je ook geen risico als het product niet verkocht wordt. Voor veel kleine, startende ondernemers die weinig startkapitaal hebben, is dropshipping de manier om een eigen online onderneming te beginnen. Het enige wat je als startende ondernemer hoeft te doen is een website laten maken of dit zelf doen als je hier handig in bent.  

Zo begin je met dropshipping 

Belangrijk bij dropshipping is dat je kiest voor een product die bij jouw past. Wanneer je één of meerdere producten hebt die je wilt verkopen, moet je opzoek naar een leverancier die aan dropshipping doet. Hier heb je online platformen en fysieke vakbeurzen voor. Door contact te leggen met verschillende leveranciers kan je goed de producten en voorwaarden vergelijken. Verstandig is om zelf eerst ook een product te testen, zodat je weet wat voor kwaliteit je in huist hebt. Bij de keuze voor de juiste leverancier moet je goed kijken naar de kwaliteit van de producten en service van de leveranciers en welke marges jij als dropshipper hebt. Wanneer je een leveranciers gekozen hebt, is het tijd voor je eigen webshop. Je kan een webshop laten maken door een online marketingbureau of dit zelf doen. Voor een webshop is hiervoor wel enige kennis vereist.  

Meer verkopen realiseren 

Wanneer je ontevreden bent over de verkopen die je webshop behaald, kan je ervoor kiezen je producten ook aan te bieden op online marktplaatsen zoals Bol.com. Let op, hiervoor betaal je vaak wel een commissie. Dit moet je wel doorberekenen in je verkoopprijs.