Selecteer een pagina

Als je een Quooker kraan hebt aangeschaft dan wil je deze waarschijnlijk zo snel mogelijk gebruiken dus in dit artikel vind je de meest handige tips voor jouw Quooker kraan installatie. Een Quooker aanschaffen is natuurlijk niet goedkoop dus je wilt er wel zeker van zijn dat je deze zonder beschadigingen kunt plaatsen. Je kunt er daarom natuurlijk ook voor kiezen om je Quooker kraan te laten installeren door een professional. Daar hangt natuurlijk op zijn beurt wel weer een extra prijskaartje aan ten opzichte van het zelf doen. Het is echter heel goed mogelijk om je Quooker installatie zelf te regelen.

Bruisend water uit je Quooker

Als je ook bruisend water uit je kraan wilt kunnen halen dan heb je hiervoor een CUBE nodig en hiervoor is de installatie iets anders dan bij een reguliere Quooker. Voordat je de CUBE kunt installeren is het wel een vereiste dat het kokend water reservoir al volledig geïnstalleerd is. Als dat gebeurd is zorg je dat je het gekoelde water reservoir aansluit op de waterleiding om vervolgens ook het gekoelde water reservoir aan te sluiten of het kokend water reservoir. Als laatste sluit je ook de CO2 cilinder en dan is je Quooker installatie voltooid.

Snel je Quooker installatie afronden

Je ontvangt natuurlijk een uitgebreide handleiding en instructie bij jouw kraan, maar als je visueel ingesteld bent kan het fijn zijn om ook wat instructievideo’s te bekijken om jezelf ervan te verzekeren dat je de quooker installatie op de juiste manier uitvoert. Ook helpt dit je om sneller te installeren met name als je weinig ervaring hebt met het aansluiten van kranen. Zoals eerder benoemd is het echter heel goed mogelijk om jouw Quooker zelf aan te sluiten ook als je er geen of weinig ervaring in hebt.