Selecteer een pagina

Als jouw bedrijf regelmatig behoefte heeft aan een graafmachine, dan is het belangrijk dat het ook mogelijk is om er een te gebruiken. Veel bedrijven kiezen ervoor om een graafmachine te huren, maar dat is niet de beste oplossing als je regelmatig een graafmachine nodig hebt, want je hebt dan geen zekerheid. Daarom is het verstandig om eens te kijken naar het aanschaffen of leasen van een graafmachine. 

Waarom een graafmachine leasen?

Veel startende ondernemingen kunnen het zich niet veroorloven om een graafmachine aan te schaffen en dat is begrijpelijk. Graafmachines kosten soms wel duizenden euro’s en met de onderhoudskosten en alles wat hierbij komt kijken kan dit bedrag nog verder oplopen. De meeste startende ondernemingen kiezen voor het gebruiken van een graafmachineverhuur Tilburg, maar dit kan op de lange termijn vrij prijzig zijn. Je kunt daarom het beste kiezen voor het leasen van een graafmachine, maar daar zitten wel nadelen aan verbonden. Een van de grootste nadelen is dat je een contract aan moet gaan en verplicht bent je te houden aan de betalingsverplichtingen. 

Een graafmachine kopen 

Mocht jouw bedrijf over het nodige bedrag beschikken en ook regelmatig een graafmachine nodig hebben, dan kun je het beste kiezen voor het aanschaffen van een graafmachine. Gebruik je de graafmachine voor het aanleggen van bestratingen? Dan kun je het beste ook een trilplaat kopen. Het aanschaffen van een graafmachine heeft je veel voordelen te bieden. Zo is de graafmachine vanaf het moment van aanschaffen eigendom van je eigen onderneming. Mocht je onderneming failliet gaan of in geldnood zitten, dan is het mogelijk om de graafmachine te verkopen. Helaas heb je niet de voordelen van het leasen, zoals het feit dat je geen kosten aan de verzekering en onderhoud van de graafmachine hoeft te maken. 

Financiering voor een graafmachine 

Het is ook mogelijk om een financiering voor een graafmachine aan te vragen, maar dit moet je altijd beschouwen als de laatst mogelijke optie. Een financiering aanvragen is namelijk erg gevaarlijk voor de financiële stabiliteit van je onderneming. Mocht je niet aan de betalingsverplichting kunnen doen, dan is er een kans aanwezig dat je het volledig bedrag in één keer moet ophoesten. Je kunt je wel voorstellen dat het mogelijk is dat je onderneming daardoor dreigt om te vallen en dat is niet de bedoeling. Wil je weten of het aanvragen van een lening voor een graafmachine verstandig is? Overleg dit dan altijd met je accountant of financieel adviseur.