Selecteer een pagina

De 3D printers van Formlabs genieten al enige tijd de nodige bekendheid. Dat komt doordat de fabrikant zich op een specifieke techniek heeft gestort en daarin dan de specialist is geworden. Het is de beste in zijn soort. Dat betekent dus zelfs ook dat andere fabrikanten zich erop richten om deze techniek te evenaren. De methode van stereolithografie, of ook wel SLA, is een belangrijke techniek in de wereld van 3D printen geworden. Het is dan ook zeker slim om hier het nodige over te weten te komen. Mogelijk werkt dit ook voor jou.

Ontwerpen en laten uitharden

Wie uitgaat van de techniek van de 3D printers van Formlabs, zal op een andere wijze werken dan anderen. Dat komt omdat SLA draait om resin. Deze vloeistof is te bewerken met een laser waardoor het kan harden tot gehard plastic. Het is daarbij zo dat de fabrikant veel meer soorten resin op de markt brengt. Wat betekent dat je voor elk type klus het juiste materiaal kan kiezen en op die manier een goed en stabiel ontwerp kan maken. Waarbij het oog voor detail altijd even groot blijft. Dit is wat veel gebruikers aanspreekt in de printers.

Inzetbaar in elke branche

Formlabs heeft zich niet specifiek gericht op één 3D printer. Het is namelijk zo dat het meerdere modellen in de line-up heeft opgenomen. Dat betekent dat er dus ook in veel branches mee te werken is. Dat wordt nog eens ondersteund door de opkomst van meerdere soorten resin. Het is goed om te weten dat de mogelijkheden dus heel flexibel zijn. De veelzijdigheid is wat veel van de meer gevorderde gebruikers aanspreekt in deze printers. Ook zijn daardoor steeds meer bedrijven uit verschillende branches ervan overtuigd om ermee te gaan werken. Dit kan ook voor jou interessant zijn.

Veel soorten toepassingen kunnen herkennen

Het gebruik van de 3D printers van Formlabs kan veel vormen aannemen. Het is vaak zo dat vooral de basis wordt gelegd met deze printers. Het maken van molds, passtukken en patronen is heel gebruikelijk. Het is een printer waarmee prototyping heel goed mogelijk is. Daarnaast worden gereedschappen gemaakt die een specifiek doel dienen. De vele soorten toepassingen worden ook gestimuleerd door de fabrikant. Je kunt er hulp bij krijgen waar je dat nodig hebt. Zo kan je dus ook veel nieuwe dingen ontdekken. Dit maakt het gebruik van de Formlabs Form 3 nog eens een stuk interessanter.