Selecteer een pagina

Als je een huis hebt gekocht en niet tevreden bent over de tuin, kun je deze volledig opnieuw aanleggen. Dit is een groot project, maar het is zeker de moeite waard als je van plan bent om jaren in dit huis te blijven wonen. Je moet er dan wel voor zorgen dat je het verbouwen van je tuin goed plant. Als je dit niet goed aanpakt, is de kans groot dat er verschillende problemen zullen ontstaan tijdens het aanleggen van je tuin.

Maak een goed plan

Er zijn veel verschillende dingen waarmee je rekening moet houden bij het aanleggen van een nieuwe tuin. Daarom is het van groot belang om te beginnen met het maken van een goed plan. Hierdoor zorg je er namelijk voor dat je weet waar je mee bezig bent en wat je moet doen. Dit is erg belangrijk, want je hoeft hierdoor niet na te denken tijdens het aanleggen van de tuin. Je hebt het meeste denkwerk immers al van tevoren gedaan. Bij het maken van een plan moet je niet alleen nadenken over hoe je de tuin ingericht wilt hebben, maar ook wat je allemaal nodig hebt om dit te doen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alvast een taxus baccata kwekerij Beukplanten te kopen. Dit is erg handig aangezien je hierdoor later geen taxus baccata meer hoeft te kopen. Zo weet je zeker dat je direct aan de slag kunt. 

Ga je alles zelf doen of schakel je een bedrijf in?

Het is ook erg belangrijk om bij het maken van een plan goed na te denken over of je dit alles zelf wilt gaan doen of dat je er toch voor kiest om bij bepaalde klussen hulp in te schakelen. De kans is namelijk groot dat er bij het aanleggen van een tuin veel klussen komen kijken die je beter aan een bedrijf uit kunt besteden. Dit kan komen doordat het lang duurt om deze klus op te knappen, maar het kan ook komen doordat een klus te lastig is. Er zijn veel verschillende werkzaamheden die mogelijk komen kijken bij het aanleggen van een tuin. Tijdens het maken van een plan zul je hier een duidelijk beeld van krijgen. Het is dan belangrijk om realistisch in te schatten of je alles zelf kunt doen of niet.