Selecteer een pagina

We leven over het algemeen steeds duurzamer. Niet alleen op ons werk, maar ook thuis wordt rekening gehouden met het milieu en de natuur. Het begrip ‘paperless office’ is voor veel bedrijven niet onbekend meer. Ook al zijn er veel bedrijven die helemaal papierloos te werk proberen te gaan, soms kan het even niet anders en moet er toch wat geprint worden. Probeer, zowel bij jou thuis als op je werk, op een zo duurzaam mogelijke manier te printen. Wij geven je hier wat tips over hoe je dat kunt aanpakken!

Gebruik een printer die zuinig is

Vaak wordt hier niet bij stilgestaan, maar voordat je een printer koopt bij Refurbished Printer, is het goed om te kijken naar het energiegebruik van de printer. Bij de technische specificaties van de printer kun je zien of het een zuinige printer is. Een printer die niet heel zuinig is, kan in aanschaf wel goedkoper zijn, maar deze is in gebruik dan uiteindelijk duurder. Verbruik zo min mogelijk energie, door de printer ’s avonds uit te zetten. Een andere energiezuinige optie is om de stand-by stand in te schakelen, als die kan bij jouw printer. Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk door een printer aan te schaffen met automatische on/off functionaliteit. Deze printers schakelen zichzelf uit na een periode van inactiviteit. 

Kies voor een duurzaam lettertype

Er zijn duurzame en minder duurzame lettertype die je kunt kiezen. Zo gebruikt het lettertype Century Gothic al een stuk minder inkt dan het veelgebruikte Arial lettertype. Ecofont is ook een erg zuinig lettertype. Bij het lettertype Ecofont zitten hele kleine gaatjes, die je met het blote oog niet ziet. Hierdoor bespaar je inkt zonder dat je er iets van merkt in het eindresultaat.

Gebruik zo min mogelijk papier

Wanneer je met duurzaamheid bezig bent, is de eerst vraag die je stelt, is het echt nodig om deze pagina op papier te hebben? Print dus echt alleen op het moment dat je het document op papier moet hebben. Wil je veel documenten afdrukken? Kijk dan naar of het mogelijk is om alles dubbelzijdig te printen. Hierdoor heb je meteen nog maar de helft van het papier nodig. Buiten het dubbelzijdig printen, zou je ook nog kunnen kiezen voor verantwoord papier. Er bestaat namelijk gerecycled papier die voorzien is van een keurmerk zoals PEFC, FSC of een Eco Logo.