Selecteer een pagina

Nederland staat in de rest van de wereld over het algemeen niet bekend als een land met veel lekker eten. Voedingsmiddelen waar we als land het meest om bekend staan, is kaas, maar ook melk wordt vaak genoemd wanneer er naar eten of drinken uit Nederland wordt gevraagd. Toch zijn er ook in Nederland genoeg plekken waar je prima kan eten en het kan hierbij zelfs gaan om echt Nederlands eten. Maar wat zijn dan echte Nederlandse gerechten en welke restaurants in Nederland zijn populair?

Populair eten in Nederland

In Nederland is het heel normaal om gezellig ergens te gaan eten, of even snel eten te bestellen wanneer je geen tijd of zin hebt om te koken. Gelukkig zijn er dan ook genoeg plekken waar je lekker op een terras of in een restaurant kunt zitten. In alle grote steden is wel een leuk restaurant te vinden. Zo kun je lekker lunchen bij Woodstone in Almere, maar zijn er ook genoeg restaurants waar je een heerlijke biefstuk kunt bestellen. Pizzeria’s zijn in Nederland ook populaire plekken om even eten te bestellen of gezellig met een grote groep te gaan eten. Verder is fast food in Nederland ook erg populair. Dat is niet zo gek, want het is heel gemakkelijk om even snel iets te eten te halen bij een fastfoodketen. 

Echte Nederlandse gerechten

Een echte bekende internationale keuken zoals de Italiaanse of Griekse keuken heeft Nederland helaas niet. De meeste Nederlandse gerechten zijn dan ook alleen bekend bij Nederlanders of mensen die een periode van hun leven in Nederland hebben gespendeerd. Nederlandse gerechten zijn vaak vooral gebaseerd op groente vlees en aardappelen. Dit is dan ook goed terug te zien in alle verschillende soorten stamppot die Nederlanders zo lekker vinden. Verder zijn er nog verschillende soorten vlees waar Nederland bekend om staat. 
Rookworst is bijvoorbeeld een echte Nederlandse vleessoort en zoals je wel kunt verwachten, wordt dit dan ook vaak gecombineerd met stamppot. Ook de frikandel is een vleesproduct dat buiten Nederland bijna nergens te vinden is. Verder is het meeste eten wat in Nederland gegeten wordt afkomstig uit buitenlandse keuken. Dat is ook niet zo gek, want door de verregaande globalisering zijn er door de jaren heen veel mensen met buitenlandse roots in Nederland komen wonen. Het is logisch dat zij dan ook gerechten uit het buitenland naar ons land brengen.