Selecteer een pagina

Als je een onderneming hebt, of bijvoorbeeld houdt van bloggen, is een goede website geen overbodige luxe. Helaas is vaak te zien bij amateurswebsites dat deze eigenlijk niet soepel te gebruiken zijn. Ze zijn bijvoorbeeld vaak onoverzichtelijk en onrustig. Ga voordat jij jouw eigen website gaat maken, even langs deze tips. Zo eindig je met een overzichtelijke, toegankelijke website

Structuur

Mensen houden van structuur in het leven. Net zoals dat mensen routines nodig hebben om rustig te blijven, hebben ze ook structuur nodig in de dingen die ze gebruiken. Dit geldt dus ook voor websites. Zorg ervoor dat jouw website om te beginnen een duidelijk zoekmenu heeft. Zorg ervoor dat je logo linksboven staat, die tegelijk functioneert als de knop naar de hoofdpagina. Zo raken jouw gebruikers niet verdwaald op de website. 

Ruimte

Daarnaast houden mensen van rust. Ondanks deze eeuw waarin mensen steeds meer en meer informatie te verwerken krijgen, houden ze eigenlijk meer van rust en een ding tegelijk. Zorg er daarom voor dat je niet te veel informatie op een pagina plakt. Verdeel het over de pagina en houd open ruimte over. Kies daarom zorgvuldig de grootte van je lettertype: niet te klein dat het onleesbaar wordt, maar ook niet te groot waardoor het scherm snel vol komt te staan. Denk terwijl je de pagina inricht, erover na of deze ook geschikt is voor op mobiele telefoons. Ook op het kleine scherm moet namelijk lege ruimte op de pagina overblijven. Overigens heeft bijna iedere Nederlanders een mobiele telefoon op zak, en maar een deel een laptop of computer. Als je niet goed weet of jouw website toegankelijk is voor op de mobiele telefoon, kan je dit ook laten checken via technobility.nl. Op deze website worden diensten aangeboden om de gebruiksvriendelijkheid van jouw website te controleren. 

Klikken

Als laatste is het belangrijk dat internetgebruikers weten waar op jouw website ze wel, en waarop ze niet kunnen klikken. Het belanden op een verkeerde pagina, of het niet kunnen bereiken van een pagina, wordt vaak veroorzaakt doordat mensen klikken op een knop waarvan ze niet wisten dat het een knop was. Zorg er daarom voor dat doorverwijsknoppen of hyperlinks goed zijn aangegeven. Op die manier verdwalen mensen minder snel en creëer jij een gebruiksvriendelijke, toegankelijke website. Ook over dit aspect van je website kan je geadviseerd worden via technobility.nl.