Selecteer een pagina

Steeds meer stellen kiezen ervoor om geld te investeren in commercieel vastgoed. Dit omdat geld op de bank geen rendement oplevert. Om in commercieel vastgoed te kunnen investeren hoef je niet het volledige aankoopbedrag van een woning op de rekening te hebben staan. Zo kun je voor het merendeel een verhuur hypotheek afsluiten. Als je dit hebt gedaan voor het kopen van commercieel vastgoed, dan is het erg belangrijk dat de woning zo snel mogelijk wordt verhuurd. 

Verhuur de woning compleet ingericht

Een manier om de woning sneller te verhuren, is door de woning alvast in te richten. Zorg voor een luxe inrichting en biedt mensen de mogelijkheid om direct in te trekken. Mocht je de woning vooraf willen inrichten dan is het belangrijk dat je aan alles denkt. Een tuinset kopen bij Tuintrend Breda mag bijvoorbeeld niet ontbreken. Let er hierbij op dat de meubels de winter door moeten komen. Zorg daarnaast voor een nette en stevige bank en koop prettige bedden. 

Als je de woning gemeubileerd wilt verhuren dan is het belangrijk dat je de staat van de meubels goed vastlegt. Het laatste waar je op zit te wachten is dat er achteraf discussie door ontstaat. De kosten van de meubels verdien je overigens terug door de huurprijs te verhogen. Zorg voor een marktconforme prijs en gebruik de juiste verhuur kanalen.

Ga in zee met een verhuurmakelaar

Een manier om je woning sneller verhuurd te krijgen, is door samen te werken met een verhuurmakelaar. Een verhuurmakelaar zorgt ervoor dat je minder vaak te maken hebt met leegstaand. Hierdoor kun je beter inschatten wat je rendement gaat zijn. Je rendement kan wel wat lager zijn doordat je de verhuurmakelaar dient te betalen. Echter, als je de woning anders moeilijk verhuurd krijgt dan zorgt een samenwerking juist weer voor een hoger rendement.

Bij het kiezen van een verhuurmakelaar is het belangrijk dat je kijkt naar de regio’s waarin hij actief is. Je kunt namelijk het beste kiezen voor een makelaar die zich voornamelijk richt op de omgeving van uw tweede woning. Dit omdat de kans hierdoor groter is dat hij de woning op korte termijn verhuurd krijgt. Bovendien kan hij realistischer inschatten voor hoeveel geld je de woning kunt verhuren.