Selecteer een pagina

Goed slapen is heel belangrijk. Slaap jij heel weinig of heb je moeite met in slaap komen? In dit artikel vind je fijne tips voor een goede nachtrust. Heel handig dus. Wanneer je de tips uittest heb je er in ieder geval alles aan gedaan om uitgeslapen wakker te worden en fris een nieuwe dag in te gaan!

Zorg voor een goed bed met een goed matras

Je bed is gemaakt om in te slapen. Probeer daarom zo min mogelijk andere dingen te doen in bed zoals werken of leren voor toetsen. Wanneer je dit soort dingen wel doet leer je jouw lichaam onbedoeld dat het daar iets anders moet doen dan slapen. Dat is geen goed idee. Zorg daarbuiten ook voor een goed matras, een goed kussen en een luchtdoorlatend dekbedovertrek. Een anti-allergie matras van Una Matras is een matras wat voor iedereen fijn is! Het raam elke dag even open zetten helpt ook om beter te slapen.

Wat is een goede nachtrust eigenlijk?

Voor je verder leest, moet je weten wat een goede nachtrust eigenlijk inhoudt. Een volwassen persoon heeft tussen de zeven en negen uur slaap per nacht nodig. Voor sommige mensen is zeven tot acht uur ook al voldoende. Buiten de tijd dat je slaapt, is ook de kwaliteit belangrijk. Het doel is namelijk om ’s ochtends uitgerust uit bed te komen

Zorg voor een goed ritme

Je lichaam moet weten wanneer het moet slapen en op moet staan. Ga daarom zoveel mogelijk rond dezelfde tijd naar bed en uit bed. Ook in het weekend moet je dit ritme zo min mogelijk doorbreken. Dit zorgt allemaal voor een betere nachtrust. Wat en wanneer je eet heeft hier ook weer mee te maken. Eet niet te veel voordat je naar bed gaat, want dit verstoord het ritme. 

Misschien lukt het niet meteen

Beter slapen kost nou eenmaal wat tijd. Slaap je al een tijdje niet heel goed? Het kan eventjes duren voordat je nachtrust beter wordt. Na zes weken de bovenstaande tips op te volgen zal je wel verschil gaan merken! Zie het ook echt als een training en ben blij als je verschil merkt.