Selecteer een pagina

De meest voorkomende diefstal in Nederland is fietsdiefstal en vooral elektrische fietsen hebben de dieven het op gemunt. Voorkom daarom dat jouw fiets gestolen wordt, want een fiets en al helemaal een elektrische fiets is geen goedkope uitgave die je zomaar doet. Als je gebruik maakt van beveiligingstechnologie van SERIS, heb je 24 uur per dag camerabewaking en controle op afstand. De beveiligingssystemen zijn aangesloten op onze alarmcentrale.

Maak gebruik van twee sloten

Een fiets die alleen met een ringslot op slot staat, is makkelijk mee te nemen voor een dief. Zorg daarom altijd voor een tweede slot, zodat jij ze het moeilijker maakt en de dieven minder interesse in jouw fiets hebben. Koop bijvoorbeeld een kettingslot of een ringslot. Zo kost het de dieven meer tijd om de fiets te kunnen stelen. Maak je fiets met het frame en voorwiel aan objecten vast die vast staan. Door jouw fiets vast te maken met een tweede slot aan een fietsenrek, paal of hek, maak jij het de dieven al moeilijker. Bij een kettingslot is het beter om de ketting een paar keer om een paal aan de fiets te wikkelen, dan in plaats van los te laten bungelen. Maak het slot zo hoog mogelijk vast. Voor dieven met een betonschaar is het namelijk lastig als ze de tang niet op de vloer kunnen leggen om kracht te zetten.

Plaats jouw fiets op een drukke plek

Het is voor een dief niet aantrekkelijk of een fiets te stelen die op een drukke plek staat met veel mensen om hem of haar heen. Stal daarom jouw fiets altijd op een drukke plek met veel mensen. Het beste is natuurlijk om jouw fiets bij een bewaakte fietsenstalling neer te zetten. Heb je de mogelijkheid om jouw fiets neer te zetten bij een bewaakte fietsenstalling, twijfel dan niet en zet hem daar veilig neer.

Verzeker je fiets tegen diefstal

Fietsendiefstal kan je niet helemaal voorkomen, maar er zijn wel genoeg manieren op het de dieven moeilijker te maken. Diefstal kan je nooit compleet voorkomen daarom is het verstandig om jouw fiets te verzekeren. Door het verzekeren van jouw fiets kan je nadat die gestolen is weer snel op een nieuwe fiets rijden of je oude fiets terug krijgen. Voor het verzekeren van de fiets heb je wel het framenummer nodig van de fiets. Een framenummer maakt een fiets uniek. Is jouw fiets gestolen? Dan kan je het framenummer invullen bij het aangifteformulier wanneer jouw fiets is gestolen. Door het framenummer weten ze over welke fiets het gaat en wat de waarde ervan is.