Selecteer een pagina

Verhuurbedrijven zijn er in alle soorten en maten. Sommigen verhuren attracties voor feesten en evenementen, anderen verhuren machines voor bouwprojecten. Over het algemeen is de verhuurbranche vrij conservatief. Toch ontkomen verhuurbedrijven er niet aan om te investeren in een goede website. Anno 2021 kun je simpelweg niet meer zonder. Maar wat maakt nou een goede verhuurwebsite? In dit artikel vind je een aantal handige tips.

Begin een webshop

Een website alleen is voor een verhuurbedrijf niet voldoende. Ieder ambitieus verhuurbedrijf zou namelijk ook een webshop moeten hebben. Klanten kunnen hierop zelf reserveringen plaatsen, zonder dat ze naar een bedrijf hoeven te bellen. Klanten verwachten dit tegenwoordig ook te kunnen, dus bied je dit als verhuurbedrijf niet aan, dan loop je mogelijk veel omzet mis.

Zorg voor een duidelijke informatievoorziening

Als verhuurbedrijf krijg je vaak veel telefoontjes van klanten die komen met allerlei praktische vragen. Logischerwijs is het niet mogelijk om ieder binnenkomend telefoontje op te nemen en te beantwoorden. Dit is natuurlijk jammer, omdat je zo mogelijk klanten misloopt. Daarom is het slim om ervoor te zorgen dat je webshop zulke duidelijke informatie bevat, dat je potentiële klanten geen behoefte meer hebben om naar de telefoon te grijpen. Zo houd jij ook veel meer tijd over voor andere dingen.

Probeer je bezoeker zo goed mogelijk te verleiden

Heb je eenmaal een bezoeker op je website, dan is het zaak dat deze verandert van bezoeker naar klant. De kunst van het verleiden is dus erg belangrijk. Door dit goed toe te passen in je webshop maximaliseer je je aantal klanten. Hoe je dit doet? Kies de juiste tekstuele en visuele benadering en gebruik psychologische trucs om mensen over te halen klant te worden.

Wees duidelijk over de levertijd

Het lastige van een verhuurwebshop ten opzichte van een normale webshop is dat je vaak zit met producten die tijdelijk niet leverbaar zijn. Het is belangrijk om hier duidelijkheid over te verschaffen, maar veel standaard CMS’en voorzien daar niet in. Daarom is het des te belangrijk dat je kiest voor speciale online verhuursoftware, die helemaal is afgesteld op webshops voor verhuurbedrijven.

Meer tips nodig? Als je een verhuurbedrijf gaat starten is er geen betere partner dan Rentpro!