Selecteer een pagina

Als je een eigen bedrijf hebt dat buiten werkzaamheden uitvoert, dan is de kans groot dat je groenafval produceert. Hierbij kun je denken aan allerlei verschillende soorten groen zoals bomen, planten, gras en struiken. Helaas zijn er nog veel bedrijven die dit afval laten liggen en dat is erg zonde, want het is belangrijk om groenafval te verzamelen. Wil je weten waarom dit belangrijk is? Lees dan vooral even verder.

Je voorkomt een puinhoop

Een van de redenen waarom het belangrijk is om groenafval te verzamelen in een groenafval container, is dat je hiermee kunt voorkomen dat het snel een puinhoop wordt. Niemand vindt het fijn dat jouw bedrijf al het afval laat liggen en dit kan zelfs voor gevaarlijke situaties zorgen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan takken die op fietspaden liggen, maar ook aan modder en plantenresten op het voetpad. Het is om deze redenen dan ook zeer belangrijk om groenafval te verzamelen. 

Het is beter voor het milieu

Veel mensen denken dat groenafval niet schadelijk is voor het milieu. In veel gevallen klopt het ook dat groenafval vrijwel niet schadelijk is voor het milieu, maar het kan voorkomen dat het dat wel is. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan groenafval dat doorweekt is met chemicaliën of aan bomen die bestreden zijn met chemische en/of gevaarlijke middelen. Het is belangrijk dat zulk groenafval niet in het milieu terecht komt. Verschillende afvalverwerkers beschikken over biomassacentrales waarmee ze het afval kunnen omzetten in energie.

Het is niet duur

Er zijn nog veel bedrijven die hun afval laten liggen op hun bedrijventerrein of op de plek waar ze een opdracht uitgevoerd hebben. Dat kan ermee te maken hebben dat veel bedrijven denken dat het aangaan van een contract met een afvalverwerker altijd duur is. Dat is erg jammer, want het aangaan van een contract moet een afvalverwerker is juist vrij goedkoop. Het kost enkele tientallen euro’s per maand, afhankelijk van de hoeveelheid afval die er verwerkt moeten worden. Als je wilt weten wat je ongeveer kwijt bent, dan is het aan te raden om eens de website van een afvalverwerker te bezoeken. Ook is het natuurlijk een optie om telefonisch contact op te nemen met een afvalverwerker, aangezien zij telefonisch een prijsindicatie kunnen geven.