Selecteer een pagina

Een innovatie op het gebied van keukens is de quooker. Een quooker is een kraan voor in de keuken waar direct kokend water uitkomt. Ideaal, want zo heb je meteen kokend water voor bijvoorbeeld een kopje thee. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen voor een quooker kiezen. Echter is de directe beschikbaarheid van kokend water lang niet het enige voordeel dat een quooker te bieden heeft. Dit zijn de voordelen van een quooker voor je op een rijtje.

Een quooker brengt gemak

Zoals gezegd komt er uit een quooker kraan direct kokend water. Op de quooker zit een beveiligingssysteem, waardoor dit nooit zomaar gebeurt. Dit maakt dat deze kokend waterkraan dan ook veilig op het gebied van kinderen is. De directe mogelijkheid tot kokend water is erg handig als je bijvoorbeeld thee wilt zetten, pasta wilt koken of een vette pan wilt schoonmaken. Echter levert een quooker meer dan dat. Met de CUBE quooker heb je naast kokend water ook in enkele seconden gekoeld water. Deze quooker kan zelfs ook bruisend water leveren. Zo brengt een quooker je in de keuken een hoop gemak.

Een quooker is tijd-, plaats- en waterbesparend

Naast dat een quooker kraan je gemak brengt, is deze ook tijd-. plaats- en plaatsbesparend. Dat zit zo; met een quooker hoef je nooit meer op kokend water te wachten. Dat bespaart je vooral tijdens het koken erg veel tijd. In plaats van een waterkoker of fluitketel die een paar minuten nodig hebben om water tot 100°C te verhitten, doet een quooker dit met één klik op de knop. Bijkomend voordeel is dat je dan ook dat een quooker plaatsbesparend is, omdat je geen ruimte meer hoeft te reserveren voor je waterkoker. Tot slot bespaart een quooker je water, omdat je nooit meer water tapt dan je nodig hebt. Daarmee is een quooker ook nog eens goed voor het milieu.

Een quooker bespaart energie

Een kokend waterkraan bespaart je daarnaast ook energie. Je gebruikt namelijk minder energie dan met een waterkoker, wanneer je meerdere keren op een dag kokend water nodig hebt. Dit komt omdat een quooker kraan als het ware als een thermosfles werkt. Een quooker houdt namelijk 3-7 liter water op een temperatuur van 110°C. Dit water wordt opgeslagen in een vacuüm geïsoleerd reservoir onder het aanrecht. Zo kan de warmte nergens naartoe en verlies je geen energie. Een quooker heeft hierdoor maar weinig energie nodig om het water in het reservoir op 110°C te houden. Daarnaast breng je met een waterkoker meestal meer water aan de kook dan nodig, terwijl je de de hoeveelheden met een quooker precies kunt aftappen. Ook dit bespaart energie.

Het water uit een quooker heeft een betere smaak

Tot slot smaakt het water uit een quooker beter. Het drinkwater in het reservoir wordt namelijk gefilterd met een koolstoffilter. Daarnaast bevat een CUBE quooker ook nog bijkomende filters, namelijk het Active Carbon en Hollow Fiber filter. Het Active Carbon filter vermindert onaangename smaken en geuren, terwijl het Hollow Fiber filter mogelijk aanwezige bacteriën verwijdert. Tot slot wordt bij het gebruik van een quooker het water doorgekookt, omdat het in het reservoir bij een temperatuur boven het kookpunt wordt opgeslagen. Hierdoor smaakt het water beter.