Selecteer een pagina

Studeren is tegenwoordig zonder laptop eigenlijk niet meer mogelijk. Zeker nu je veel vanuit thuis moet werken met studiegenoten, is een laptop noodzakelijk. Maar waar moet je als student op letten bij de aanschaf van een laptop voor je studie? In dit artikel delen we wat handige tips om de keuze iets makkelijker te maken. 

Type laptop 

Het is belangrijk om na te gaan welk type laptop jij het beste kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor een laptop met een Windows-besturingssysteem. Bij dit type is er erg veel keuze op het gebied van snelheid, formaat, opslagcapaciteit en behuizing, waardoor er bijna altijd wel een laptop is die aan jouw wensen voldoet. Dan is er ook nog de Macbook van het bekende merk Apple. Deze laptop heeft een eigen besturingssysteem, dat anders werkt dan het Windows besturingssysteem. De Macbook staat vooral bekend om het minimalistische design en de dunne behuizing. Lease een Macbook als student of ga voor een Chromebook. Dit is de laptop van Google die vooral bekend staat om zijn snelheid. Let er wel op dat de Chromebook alleen toegang tot documenten en apps geeft wanneer je internetverbinding hebt. 

Schermformaat

Als je weet welk type laptop je nodig hebt, is de volgende stap het kiezen van het juiste schermformaat. Wil je een groot scherm zodat je alles goed kunt zien? Of wil je juist een kleiner scherm zodat je de laptop makkelijk mee kunt nemen? Een kleinere laptop is vaak ook lichter, waardoor het makkelijker is om mee te reizen. Vaak kiezen studenten voor een laptop met een 15 inch beeldscherm, deze is makkelijk mee te nemen en daarnaast is alles nog wel goed leesbaar op het scherm. 

Garantie

Niet alleen de specificaties van een nieuwe laptop zijn belangrijk, het is ook slim om te kijken naar de garantie van de laptop. Je laptop wordt vaak dagelijks gebruikt en je neemt de laptop waarschijnlijk overal mee naar toe. De kans dat er iets gebeurt met jouw laptop is hierdoor aanwezig. Niets is vervelender dan dat je laptop ineens kapot gaat middenin een tentamenweek of tijdens het schrijven van je scriptie. Er zijn partijen die speciaal voor studenten een garantieprogramma aanbieden, dus kijk zeker eens naar de mogelijkheden op dat gebied. Zo kun jij zo snel mogelijk verder met je schoolwerk wanneer er iets met je laptop aan de hand is, wel zo handig!