Selecteer een pagina

Er is veel software beschikbaar om het beleggen zo duidelijk en makkelijk mogelijk te maken. Veel daytraders maken hier ook veelvuldig gebruik van. Zonder een goede technische analyse wordt succesvol zijn met daytraden namelijk onmogelijk. In dit artikel geven we uitleg over de beste software is, welke soorten beleggingsproducten populair zijn en welke brokers het mogelijk maken om analyses te doen.

Tradingview

Tradingview is de beste software als je wil gaan daytraden. Het geeft je een goed inzicht in de koers van de afgelopen maand, dag of uur. Met de software kan je eigenlijk alles zien wat verhandelbaar is. Denk bijvoorbeeld aan alle cryptomunten tot aandelen van de AEX. Mede hierdoor kiezen beleggers dit boven de analyses die je kan doen op de website van een broker (denk aan Binance of Etoro). Je kan gratis een demo account aanvragen om erachter te komen of dit de software is dat je kan helpen.

Welk beleggingsproduct is populair?

Op dit moment is het beleggen überhaupt heel populair geworden in Nederland. Websites als beleggenvoorbeignners24.nl zien dit ook aan het aantal bezoekers. Dit is sinds de corona pandemie enorm gestegen. Mensen hebben simpelweg meer tijd en daarnaast is de spaarrente 0%. Dit zorgt ervoor dat je geld minder waard wordt. Het handelen in cryptovaluta is hierbij ook zeer hard gestegen in populariteit. Mensen zijn op zoek naar reviews over bekende exchanges. Denk bijvoorbeeld aan een Binance review. Ook Bitvavo is een populaire keuze voor daytraders. Dit komt met name doordat je met IDEAL of SEPA kan betalen.

Welke broker kies je?

Er zijn in Nederland enorm veel online brokers beschikbaar. De vraag is daarom: welke kies je? Etoro vinden wij een zeer goede broker voor daytraders. Hier betaal je namelijk geen commissiekosten. Ook voor Etoro kan je een demo account aanvragen. Met dit demo account kan je met nep geld investeren tot wel 100.000 euro. Uiteraard is dit geen financieel advies en is het goed om altijd zelf reviews te lezen van beschikbare brokers. Voor cryptovaluta zijn Binance en Bitvavo zeer goede brokers blijkt uit onze ervaringen.

Wanneer je aan daytraden wil beginnen is het goed om je bekend te zijn van de risico’s. Je

kan namelijk je inleg verliezen. Vooral wanneer je gaat werken met hefbomen (denk aan CFD trading) is het goed om eerst een demo account te openen. Hierdoor kan je een groot risico voorkomen. Daarnaast is het goed om te leren van andere traders en een goede technische analyse te maken.