Selecteer een pagina

Of het nu gaat om het genieten van een rustige wandeling in de natuur, het bezoeken van interessante steden of het ontspannen in de vele vakantieparken, Overijssel is een toplocatie voor een onvergetelijke vakantie. Overijssel biedt een grote verscheidenheid aan vakantiemogelijkheden. Hieronder hebben we 10 tips voor een onvergetelijke vakantie in Overijssel op een rijtje gezet.

1. Bezoek het Nationaal Park Weerribben-Wieden. 

Dit prachtige park is een van de belangrijkste natuurgebieden van Nederland en biedt een breed scala aan natuuractiviteiten. Of het nu gaat om het bewonderen van de vele vogelsoorten, het varen door de rietmoerassen of het bezoeken van de vele boerderijen, er is altijd wel iets te doen.

2. Bezoek de stad Zwolle.

Deze prachtige stad is een belangrijk cultureel, historisch en toeristisch centrum en biedt een breed scala aan interessante bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de prachtige Sint-Michaëlskerk, de Unesco-werelderfgoederen de Hanzesteden en de prachtige grachten.

3. Ga varen op het IJsselmeer.

Een boottocht op het IJsselmeer is een leuk uitje voor jong en oud. Bezoek bijvoorbeeld het eiland Schokland of ga lekker vissen.

4. Bezoek het Sallandse Heuvelrug Nationaal Park.

Dit nationaal park is een prachtig gebied met een grote verscheidenheid aan dieren en planten. Er zijn verschillende wandelroutes en er zijn ook veel leuke activiteiten zoals vogelkijken of mountainbiken.

5. Breng een bezoek aan de vele mooie kastelen.

Overijssel heeft vele prachtige kastelen waaronder het Kasteel Radboud te Bredevoort, het Kasteel Twickel te Ambt Delden en het Kasteel Noordwijk te Ootmarsum.

6. Bezoek het Openlucht Museum.

Dit museum biedt een interessant inzicht in de geschiedenis van Nederland. Er zijn verschillende tentoonstellingen en er zijn ook veel leuke activiteiten.

7. Ga een dagje shoppen in Enschede.

Deze stad heeft vele winkels, shopcentra en markten en is een leuke plek om even te ontspannen.

8. Geniet van de culturele evenementen.

Overijssel heeft een veelzijdig aanbod aan culturele evenementen zoals festivals, concerten, theatershows en musea.

9. Bezoek een van de vele vakantieparken.

Overijssel heeft veel leuke vakantieparken waar u kunt genieten van de rust, de natuur en het gezelschap van vrienden en familie. Een aanrader is vakantiepark ‘t Hooge Holt in Gramsbergen.

10. Verken de prachtige natuur

Overijssel is rijk aan prachtige natuurgebieden, waaronder het Dwingelderveld, het Holterberg, het Drents-Friese Wold en het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Er zijn vele wandelroutes en er zijn ook veel leuke activiteiten, zoals kanoën, mountainbiken of vogelspotting.