Selecteer een pagina

In een huishouden waar jij niet de enige persoon bent die gebruik maakt van de pc, kan het voor komen dat onhandige mensen er een puinhoop van maken. In een ideale wereld maakt iedereen gebruik van zijn eigen pc, maar in de praktijk is dit helaas niet altijd te voorkomen. Hoe wil je voorkomen dat de mensen om je heen een puinhoop van je nieuwe Windows 8 versie maken?

Gebruikers aanmaken

Aparte computer gebruikers aanmaken is een functie dat al sinds het begin van Windows meegaat. Wat veel mensen niet weten is dat het een ideale oplossing is om je eigen account netjes te houden en alle zaken gescheiden te houden. Een nieuwe gebruiker aanmaken is erg eenvoudig. Ga naar het configuratiescherm in Windows. Klik op gebruikersaccounts. Onderin kun je ‘een nieuwe gebruiker toevoegen in PC-instellingen’ aanklikken, als je hierop klikt kun je in het volgende scherm ‘een gebruiker toevoegen’. Wanneer een account één grote warboel is geworden, kun je hem eenvoudig verwijderen om vervolgens een schoon account aan te maken. Op die manier kun je heel eenvoudig je Windows 8 schoon houden.

Ouderlijk toezicht

Vervolgens kun je ouderlijk toezicht toevoegen. Dit doe je wederom in het configuratiescherm bij gebruikersaccounts. Ouderlijk toezicht hoeft niet te zeggen dat het alleen voor kinderen bedoelt is, want je kunt er bepaalde applicaties mee uitschakelen om te voorkomen dat er gerommeld wordt. Deze instellingen kun je tot in detail bepalen.