Selecteer een pagina

Tegenwoordig is het werken in de cloud bijna standaard. Het is super handig omdat je alles met iedereen kan delen zonder elke keer mailtjes of linkjes op en neer te hoeven sturen. Dit zorgt voor goede werkefficiëntie en makkelijkere communicatie. Ideaal voor binnen een bedrijf dus! Maar hoe beveilig je die cloud zo goed mogelijk? 

Maak back-ups

Dit klinkt misschien logisch en waarschijnlijk gebeurt het al maar er zijn nog best wat mensen die het niet doet. Het maken van back-ups is erg belangrijk omdat het ervoor zorgt dat als het toch een keer fout gaat, niet alles verloren is. Het kan natuurlijk zo zijn dat na alle beveiligingsmaatregelen die je hebt genomen de cloud toch gehackt kan worden. Dit is natuurlijk enorm vervelen en zou er in resulteren dat de hackers al je gegevens hebben en/of alles verwijderen. Dit kan je tegengaan door van alles regelmatig een back-up te maken. 

E-mail

Op e-mail van het werk is tegenwoordig geen grip meer te houden. Vaak is het zo dat werknemers ook hun privé e-mail aansluiten op het werk waardoor de grip op data verdwijnt vanuit het bedrijf zijnde. Daarom is het belangrijk om duidelijk af te spreken met werknemers over hoe je daar mee om gaat. Het is bijvoorbeeld slimmer om voor elke werknemer een bedrijfs e-mail aan te maken en daar alles mee te doen omdat dat overzichtelijker blijft voor het bedrijf. Zo voorkom je dat er dingen van het bedrijf gehackt worden als een persoonlijk e-mail word gehackt van een werknemer. 

Laat het over aan professionals

Je kan het natuurlijk allemaal zelf doen maar veel mensen vinden dat teveel moeite en tijd kosten. Dat is te begrijpen en daarom zijn er oplossingen zoals ict detachering door DvD-ict. Zo hoef je geen nieuwe werknemers aan te nemen om het te doen maar is er toch altijd iemand beschikbaar om het te regelen als dat nodig is. Zo kun je de beveiliging van je cloud veilig uitbesteden bij professionals die veiligheid en resultaat garanderen! Ideaal voor grote en kleine bedrijven die in de cloud werken!