Selecteer een pagina

Er zijn veel mensen in Nederland die een eigen onderneming hebben. Het is voor hen van belang om een goede balans te vinden tussen werken en vrije tijd. Als je een eigen onderneming hebt, ben je waarschijnlijk geneigd om constant met werk bezig te zijn, maar dit is niet gezond. Daarom is het slim om eens te kijken naar manieren om minder met je werk bezig te hoeven zijn. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door een deel van je taken uit te besteden. Dit zijn enkele voorbeelden van taken die je als ondernemer zou kunnen uitbesteden.

De administratie

Als ondernemer moet je een administratie bijhouden. Dit is voor veel mensen vervelend werk aangezien dit iets heel anders is dan de core business van hun bedrijf. Daarom is het verstandig om eens goed na te denken over of het geen goed plan is om de administratie van je bedrijf uit te besteden. Er zijn namelijk genoeg bedrijven die deze dienst voor je willen en kunnen opknappen. Een goed voorbeeld van zo’n bedrijf is Doomen en Quist. Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het doen van verschillende vormen van administratie. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om je salarisadministratie door hen te laten doen. Dit kan jou als ondernemer een hoop tijd en moeite schelen. Daarom is het voor veel ondernemers zeker de moeite waard om deze taak uit te besteden. 

Het opnemen van de telefoon

Veel bedrijven worden regelmatig gebeld door klanten die vragen hebben of door bedrijven die hen iets willen aanbieden. Het kan handig zijn om het opnemen van de telefoon niet zelf te doen, maar dit uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Er zijn namelijk bedrijven die het opnemen van de telefoon van je over kunnen nemen. Zij kunnen dan antwoord geven op de meeste vragen die worden gesteld en als zij de vraag belangrijk genoeg vinden, kunnen ze het gesprek alsnog doorverbinden met jou. Dat is wel zo handig, want de medewerkers van dit bedrijf zullen natuurlijk niet alles weten over hoe bepaalde zaken binnen jouw bedrijf werken. Daarom is het wel slim om het bij sommige gesprekken zelf over te nemen.